Over 12 dagen zullen de leden van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart en Koninklijke BLN-Schuttevaer tijdens de Bijzondere Algemene Ledenvergadering (BALV) stemmen over het fusievoorstel en daarmee de oprichting van Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN). Voorafgaand op 7 maart vindt de BALV plaats van Koninklijke Schippersvereniging Schuttevaer (KSV). Zij zullen stemmen over hun statutenwijziging om als ledengroep te gaan functioneren binnen KBN.  

We stelden enkele stakeholders en leden van het CBRB en BLN de vraag: wat vindt u van de voorgenomen fusie? In deze derde video verwacht Marjan van der Aart, BLN-Schuttevaer Noord-Nederland dat het bundelen van krachten en kennis zorgt voor een sterkere lobby van hét platform voor de binnenvaart, ziet Koen Overtoom, Port of Amsterdam, het als een goede, logische stap met meerwaarde voor de sector. En tot slot stelt Antoinette van Raay, Wijgula, dat integratie noodzakelijk is voor ontwikkeling van de sector, ook op Europees niveau.

Heeft u nog vragen over fusie? Of zijn er onduidelijkheden? Wilt u ons nog iets meegeven? Tot 72 uur voor de BALV, is het mogelijk om uw vragen te stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aan de leden van het CBRB, vergeet niet u aan te melden voor de BALV!