Marktinformatie

Werken aan de toekomst van de binnenvaart.

Voor alle sectoren en ondernemers, dus ook voor de binnenvaart, is het van groot belang over adequate marktinformatie te kunnen beschikken. Deze marktinformatie bestaat naast de kerngegevens van de sector ook uit meer gedetailleerde onderzoeken en rapporten over de verschillende marktsegmenten en de ontwikkelingen bij de verschillende afnemers (industrieën, handel) van de diensten van de binnenvaart. De capaciteitsontwikkeling van de vloot, de beladingsgraad (sterk beïnvloedt door de waterstanden) en de ontwikkeling van kosten en opbrengsten nemen een belangrijke plaats in. 

Koninklijke Binnenvaart Nederland is in contact en werkt samen met verschillende partijen die deze marktinformatie verzamelen, zoals met de CCR, CBS, onderzoeksbureaus en banken. 

Marktobservatie van de Europese Binnenvaart

De Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) brengt in samenwerking met de Europese Commissie elk jaar een jaarrapport en twee halfjaarlijkse bulletins uit over de Europese binnenvaartmarkt. Vanaf 2020 verschijnt er ook elk jaar een thematisch rapport. Dit betekent dat zij elk kwartaal een Marktobservatie van de Europese Binnenvaart publiceren. 

Op de website www.inland-navigation-market.org zijn deze marktobservaties vier talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits) terug te vinden.

Koninklijke Binnenvaart Nederland is één van de organisaties die door de CCR wordt gevraagd om deze marktobservaties voor publicatie te redigeren en aan te vullen.

Vragen? Bekijk de veel gestelde vragen

En de antwoorden op de al gestelde vragen

Contactpersonen

Cornelis van Dorsser

Beleidsadviseur Logistiek en Economie Kennisontwikkeling

Maira van Helvoirt

Waarnemend directeur / Secretaris containers, sleep- en bijzondere transporten en veerdiensten

Laatste berichten

Interessante links

Hiernaast vind je interessante links

Achtergrond informatie

Ipos integer iaculis nulla id enim laoreet, nec malesuada lorem eleifend.