Werkgeverschap

Werken aan de toekomst van de binnenvaart.

Werken in vrijheid

Werken in de binnenvaart is werken in vrijheid en dicht bij de natuur. U leeft en werkt op het water. Met een klein team heeft u één doel, het schip en zijn lading veilig op bestemming brengen. Schepen varen dag en nacht, ook bij slecht weer. Een modern binnenschip zit vol high-tech apparatuur.  

Werken in de binnenvaart betekent dat u zich voortdurend kunt ontwikkelen. Werkgevers faciliteren dit en zorgen voor veilige arbeidsomstandigheden. Een leven lang leren, ontwikkelen en duurzaam kunnen werken betekent zekerheid op inkomen. 

In de binnenvaart willen werkgevers een bij de sector passende set aan arbeidsvoorwaarden bieden. Primair een salaris met toeslagen dat aansluit op het vaarrooster – de werktijden. En daar op aansluitend een passend pensioen – inkomen voor later. 

De werkzaamheden van bemanningsleden aan boord van binnenschepen hebben bijzondere kenmerken, dit vraagt om specifieke afspraken. Ook beweegt het werk letterlijk door Europa heen. Dit vraagt om intensieve samenwerking op Europees niveau.

Belangrijk binnen werkgeverschap

Arbeidsmarkt & Onderwijs

Door de krapte op de arbeidsmarkt, nieuwe technieken en verandering van maatschappelijke inzichten vragen zowel om kwalitatief, flexibel onderwijs en doelgericht werkgeverschap in relatie tot instroom en behoud.

Arbeidsvoorwaarden

De werkzaamheden van bemanningsleden aan boord van binnenschepen hebben bijzondere kenmerken, die om specifieke afspraken vragen in de arbeidsvoorwaarden. Bij goed werkgeverschap zijn zorgvuldig opgestelde arbeidsvoorwaarden een essentieel onderdeel.

Bemanning

In de binnenvaart zijn er eigen belangrijke voorschriften en kwalificaties voor de bemanning en natuurlijk zijn er regels voor werktijden van werknemers. Arbeidstijd, dienstroosters en arbeidstijdregistratie blijven in ontwikkeling om te passen bij te toekomst.

Vragen? Bekijk de veel gestelde vragen

En de antwoorden op de al gestelde vragen

Contactpersonen

Henriëtte Schreuders

Beleidsadviseur Sociaal

Kelly van Toorenburg

Beleidsadviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt / Secretaris Droge Lading

Laatste berichten

Podcast #05: Samen Optrekken

In de vijfde aflevering van Samen Voortvarend de podcast gaat Henriëtte Schreuders (beleidsadviseur Sociaal) in gesprek met Carmen Vennik, werkzaam als bedrijfsmanager bij het Dutch Cargo Purchase B.V. en tevens lid van KBN. Henriëtte en Carmen…

07 mei 2024 | Podcast

Podcast #03: Personeel hebben en (be)houden

In de derde aflevering van Samen Voortvarend de podcast gaan Kelly van Toorenburg (beleidsadviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt) en Henriëtte Schreuders (beleidsadviseur sociaal) met elkaar in gesprek over het aannemen en behouden van personeel. 
Kelly en…

21 augustus 2023 | Podcast

Interessante links

Hiernaast vind je interessante links

Achtergrond informatie

Ipos integer iaculis nulla id enim laoreet, nec malesuada lorem eleifend.