Binnenvaartbrancheorganisaties lanceren werkboek instappen in de binnenvaart
De binnenvaartbrancheorganisaties Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) en Koninklijke BLN-Schuttevaer (BLN) lanceren het werkboek “instappen in de binnenvaart”. Dit werkboek is ontwikkeld om de startende werknemer handvatten te geven om de eerste stappen te zetten richting een carrière in de binnenvaart.

Het werkboek bevat handige informatie die voor de werknemer spelen in het begin van hun carrière. En niet onbelangrijk, het werkboek begint al op school. Het geeft jonge mensen een opstap naar werken in de binnenvaart. Wat komt er kijken bij het werk in de binnenvaart? Hoe pak je solliciteren aan? Hoe bereid je je voor op je eerste werkdag? Maar ook als ze ingestapt zijn: informatie over ontwikkelingsmogelijkheden, handvatten voor gesprekken met de leidinggevende, checklist om te kijken hoe goed de baan bij hem of haar past.

Niet alleen voor beginnende werknemers is dit werkboek te gebruiken, ook voor werkgevers bevat dit handige onderdelen om het gesprek aan te gaan met werknemers. Boeien en binden hebben werkgever en werknemer samen in de hand. Hoe stimuleer je het gesprek tussen werkgever en werknemer? En komen in deze gesprekken de belangrijke zaken aan de orde? Het gaat in elke relatie, ook die van werkgever-werknemer, om “elkaar leren kennen”. Een goede kennismaking legt de basis voor een goede en langdurige samenwerking.

BLN en CBRB hebben dit werkboek gemaakt naar aanleiding van het arbeidsmarktprogramma “alle hens aan dek”. In dit arbeidsmarktprogramma investeren we sector breed in de arbeidsmarkt van de binnenvaart. De sector heeft te kampen met een krappe arbeidsmarkt. We zoeken samen naar wegen om de sector breed te presenteren en om nieuwe werknemers te boeien en binden aan de binnenvaart.

De binnenvaartbrancheorganisaties zijn verheugd om dit werkboek instappen in de binnenvaart te lanceren en hopen dat het wijd gebruikt gaat worden. Zij verwachten dat instappen in de binnenvaart makkelijker wordt. Goed voorbereidt aan je baan beginnen vergroot de kans op blijven in de binnenvaart!

Klik hier om het werkboek te downloaden.