Op maandag 12 oktober bracht Wytske Postma, Tweede Kamerlid voor het CDA, op uitnodiging van Bureau Voorlichting Binnenvaart en in samenwerking met Koninklijke BLN-Schuttevaer en Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart een bezoek aan de binnenvaart. Namens het CBRB was Robert Kasteel (directeur) aanwezig.

Na een toelichting op de ontwikkelingen van Combined Container Barging / Alpherium in Alpen aan de Rijn is het gezelschap aan boord gestapt van het containerbinnenschip de Alphenaar.

Tijdens dit werkbezoek is uitgebreid gesproken over de problematiek van de containercongestie: ervaringen, noodgedwongen bundelen van containers, de wachttijden, de toeslagen en de noodzaak om vanuit de overheid regie te gaan voeren op dit dossier.

Daarnaast is ook stilgestaan bij het onderhoudsvraagstuk van de natte infrastructuur, de binnenvaartmarkt en vergroening. Het bezoek aan de Alphenaar was daarmee interessant, omdat dit schip twee dieselelektrische aandrijvingen heeft in plaats van een conventionele motor.

CCT Alpherium stapt begin volgend jaar in samenwerking met Heineken voor een schip over op volledig elektrisch varen met batterijen. Samenwerking met verladers is daar een belangrijk onderdeel van.


Agenda

26 nov 2020
Stage V meetup
27 nov 2020
CTGG-dag 2020 webinar
10 dec 2020
Algemene Ledenvergadering
24 dec 2020 - 25 dec 2020
CBRB Gesloten