Cijfers, statistieken en prognoses

Verschillende organisaties, zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de Nederlandse banken publiceren actuele cijfers, statistieken, publicaties en prognoses op het gebied van transport, logistiek, goederenvervoer en binnenvaart.

Op de volgende websites is deze economische informatie te vinden:

 

Kostenontwikkeling en -structuur

Onderzoeksbureau Panteia brengt elk jaar, vanaf 2004, in opdracht van het CBRB de ontwikkeling van de kosten in de binnenvaartsector in kaart. Tevens wordt een vooruitblik gegeven op de kostenontwikkeling van de binnenvaartsector in het komende jaar. Dit wordt gedaan voor de algemene binnenvaart en enkele belangrijke deelmarkten, waaronder de zand- en grindmarkt.

 

Samenvattingen van de rapporten

Als u de volledige rapporten wilt bestellen, dan is dit mogelijk door een bestelling te plaatsen via Panteia
(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 079-322 23 59)

 

 

 

Marktobservatie van de Europese Binnenvaart

De Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) brengt in samenwerking met de Europese Commissie elk jaar een jaarrapport en twee halfjaarlijkse bulletins uit over de Europese binnenvaartmarkt. Vanaf 2020 verschijnt er ook elk jaar een thematisch rapport. Dit betekent dat zij elk kwartaal een Marktobservatie van de Europese Binnenvaart publiceren. 

Op de website www.inland-navigation-market.org zijn deze marktobservaties vier talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits) terug te vinden.

Het CBRB is één van de organisaties die door de CCR wordt gevraagd om deze marktobservaties voor publicatie te redigeren en aan te vullen.