Personenvervoer

Werken aan de toekomst van de binnenvaart.

Wie zijn wij?

De Ledengroep Personenvervoer bestaat uit ondernemers die actief zijn in de riviercruisevaart, dagpassagiersvaart (hospitality- en rondvaartbedrijven) en (zoete en zoute) veerdiensten. Een enorme diversiteit aan ondernemers die personenvervoer over water faciliteren en daarmee een fantastisch mooie tak in de binnenvaart.

Van deze ondernemers heeft het merendeel te maken met vervoer van personen met een recreatief doel: genieten van een heerlijke vakantie, een dag of avond uit: de natuur in of juist een bezoek aan een stad. Ook ondernemers voor niet recreatief vervoer, waarbij personen van A naar B vervoerd willen worden zijn aangesloten bij de ledengroep.

Wat doen wij?

Naast de verschillen tussen deze leden wordt de samenwerking gezocht op de gezamenlijke onderwerpen binnen de ledengroep.

  • Ligplaatsen: aanleg, behoud en onderhoud
  • Eisen en afspraken ten aanzien van veiligheid en certificering van schip en  bemanning
  • Ontwikkelingen ten aan zien van belastingen (toeristenbelasting, vermakelijkheidsbelasting)
  • Lozingsverbod voor kleine passagiersschepen

Uiteraard zijn er overstijgende onderwerpen, waar iedere binnenvaart ondernemer mee te maken krijgt, zoals vergroening, krapte op de arbeidsmarkt en digitalisering. Via werkgroepen sluit een aantal leden aan en via ledengroep vergaderingen en nieuwsberichten worden leden op de hoogte gehouden.

 

Contactpersoon

Henriëtte Schreuders

Beleidsadviseur Sociaal