Kennissessie van KBN

28 mei 2024 - 28 mei 2024

Tijdens Maritime Industry in Gorinchem, die plaatsvindt van 28 tot 30 mei, organiseert Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) een kennissessie. In de ochtend van dinsdag 28 mei zullen sprekers van KBN en andere organisaties belangrijke onderwerpen bespreken die relevant zijn voor de binnenvaartsector.

Er zullen drie sprekers zijn: beleidsadviseurs Leendert Korvink en Maurits van der Linde en projectmanager Martin Quispel. Eerst zal Leendert Korvink, beleidsadviseur Techniek en Vergroening, het hebben over de stand van zaken omtrent de hardheidsclausule. Korvink is de afgelopen tijd regelmatig op schepen geweest om te helpen met het aanvragen van deze clausule.

Martin Quispel, senior expert projectmanager van IN-CITE (voorheen werkzaam bij EICB), komt spreken over vergroening. Eerder heeft Quispel op de Algemene Vergadering over dit onderwerp verteld, wat vragen opriep. Daarom is besloten om hem opnieuw uit te nodigen om dit belangrijke onderwerp nader toe te lichten.

Net als vele andere sectoren heeft ook de binnenvaart te maken van personeelstekorten. In de vorige nieuwsbrief hebben we een link gedeeld naar een rapport van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart over dit onderwerp. Personeelstekorten kunnen ook de veiligheid aan boord van schepen in gevaar brengen. Maurits van der Linde, beleidsadviseur Veiligheid en Gevaarlijke Stoffen, zal hierover meer vertellen.

 

Programma

  • 9:00 - Inloop
  • 10:00 - Start programma
  • 12:00 - Lunch

Locatie

Gorinchem, Evenementenhal