Binnenvaartbranchevereniging van Nederland

Dit is de voormalige website van het CBRB

 Een terugblik op de 90ste ALV van het CBRB en een vooruitblik op 2020.
 
Op vrijdag 13 december vond de 90ste Algemene Ledenvergadering van het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart plaats in de boardroom van Stadion Feyenoord de Kuip. Directeur Robert Kasteel presenteerde samen met de secretarissen van het CBRB een terugblik op de activiteiten van 2019 en een vooruitblik op 2020.  Tijdens de vergadering werden de voorzitter (Paul Goris) en vier leden van het bestuur (Jacques Naaborgh, Dirk van der Plas, Eric van Viersen en Peter Wagemakers) herkozen. 
 
Samenwerkingsverkenning met Koninklijke BLN-Schuttevaer
De aanwezigen leden werden tijdens deze vergadering door Paul Goris bijgepraat over de ontwikkelingen met betrekking tot de samenwerkingsverkenning met Koninklijke BLN-Schuttevaer. Niet anders dan bij de jaarvergadering van Koninklijke BLN-Schuttevaer op 8 november jl. werd er gesproken over de aanleiding, het proces, de aanpak, de mogelijke opties, de ontwerpprincipes en de conclusies van deze samenwerkingsverkenning.  
 
De belangrijke conclusie is om gezamenlijk te werken naar de integratie van beide verenigingen in één vereniging, één organisatie. Men is ervan overtuigd dat het integratie-scenario de meeste voordelen biedt, zodat er in de toekomst als éénheid kan worden gewerkt voor de belangen van de leden en de binnenvaart in het algemeen. De vereniging als sociaal bindmiddel. Dit scenario wordt in 2020 verder uitgewerkt en gespecificeerd en zal later in 2020 aan de leden van beide verenigingen worden voorgelegd. 
 
Na afloop van deze Algemene Ledenvergadering vond er een borrel plaats om het jaar 2019 af te sluiten. 

Koninklijke Binnenvaart Nederland is een feit. BLN en CBRB zijn gefuseerd tot dé binnenvaartbranchevereniging van Nederland.

De komende tijd wordt er gewerkt aan de verdere vormgeving van KBN.

Het contact en communicatie blijft voorlopig, zoals u gewend bent van BLN en/of CBRB. Bij vragen verzoeken wij u voor nu contact op te nemen met de locatie of personen waarmee u bekend bent. 

Op deze website vindt u alle inhoudelijke informatie over de dossiers. Klik hier voor het verhaal van KBN. 

SAMEN VOORTVAREND

Dossier Coronavirus: informatie voor binnenvaartondernemingen

Meldpunt Biobrandstoffen

Agenda

22 aug 2022 - 26 aug 2022
ADN Safety Committee meeting
02 sept 2022 - 04 sept 2022
Wereldhavendagen
08 sept 2022
Workshop CESNI invoering elektronische documenten
09 sept 2022 - 11 sept 2022
Binnenvaartdagen