17 augustus 2023 - Nr. 31

Nieuws & Updates

  1. Koninklijke Binnenvaart Nederland landt in het nieuwe kantoor in Zwijndrecht
  2. Podcast personeel hebben en (be)houden
  3. Scheepsmotoren event 19 september
  4. Agenda
 

Van bouwplaats naar werkplaats

Koninklijke Binnenvaart Nederland landt in het nieuwe kantoor in Zwijndrecht

Na anderhalf jaar lang te hebben gewerkt vanaf twee verschillende locaties na de fusie, ben ik verheugd aan te kondigen dat we nu ‘eindelijk’ zijn verhuisd naar onze nieuwe thuisbasis aan de Scheepmakerij 330 in Zwijndrecht.
 
De afgelopen maanden zijn voorbijgevlogen sinds de oprichting van binnenvaartbranchevereniging Koninklijke Binnenvaart Nederland. In deze tijd hebben we niet alleen gewerkt aan het vormgeven van een toekomstbestendige binnenvaartsector, maar ook aan het smeden van een sterke en veerkrachtige vereniging die de belangen van onze leden met vastberadenheid zal behartigen.
 
Verbouwen en verhuizen
De verhuizing van Rotterdam, maar ook terug naar Zwijndrecht, is een cruciale stap in ons streven naar eenheid en synergie. Voorheen werkten we vanaf verschillende locaties, maar nu hebben we één thuis waar we onze visie delen, strategieën uitwerken en ons inzetten voor de bloei van de binnenvaart. Deze verhuizing betekent niet alleen een fysieke overgang, maar ook een symbolische stap naar een gedeelde toekomst.
 
Na een korte en zeer intensieve verbouwing van de 2e en 3e etage aan de Scheepmakerij in Zwijndrecht, beginnen we allemaal fris, na een uitgeruste zomer in een nieuw kantoor. Het EICB, BVB en BTB (vanaf heden IN-CITE) zal binnenkort ook haar intrek nemen op onze voormalige verdieping. KBN verhuist naar de 3e etage. Deze samenwerking zal ons in staat stellen om onze diverse werkzaamheden naadloos te integreren en onze doelen effectiever te bereiken. 
 
Welkom in ons binnenvaarthuis
Onze nieuwe locatie in Zwijndrecht vertegenwoordigt meer dan alleen kantoorruimte. We hopen dat het niet alleen een plek zal zijn waar onze toegewijde medewerkers werken aan de belangen van onze leden, maar ook een 'binnenvaarthuis' waar we elkaar kunnen ontmoeten, ideeën kunnen uitwisselen en samenwerken aan de uitdagingen die voor ons liggen. 
 
Dit nieuwe hoofdkwartier biedt ons de ruimte en faciliteiten om (digitale)vergaderingen te organiseren, podcasts op te nemen en sneller te kunnen schakelen met organisaties als IN-CITE, waardoor de dialoog en samenwerking tussen verschillende spelers in de sector worden bevorderd. 
 
Binnenkort kunt u van ons ook een uitnodiging tegemoet zien voor een open(deur)dag, zodat u zelf een bezoek kunt brengen aan onze nieuwe locatie.
 
Namens het gehele team van Koninklijke Binnenvaart Nederland, wil ik u bedanken voor uw blijvende steun en betrokkenheid. Onze reis gaat voort en we kijken ernaar uit om samen met u te blijven bouwen aan een bloeiende en duurzame toekomst voor de binnenvaart.
 
Met vriendelijke groet,
Rob Leussink
Directeur, Koninklijke Binnenvaart Nederland
 

Podcast afl. 3

Personeel hebben en (be)houden

In de derde aflevering van Samen Voortvarend de podcast gaan Kelly van Toorenburg (beleidsadviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt) en Henriëtte Schreuders (beleidsadviseur sociaal) met elkaar in gesprek over het aannemen en behouden van personeel. 
Kelly en Henriette doorlopen de 3 fases van een carrière in de binnenvaart, vanuit het perspectief van de werkgever en werknemer. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Stagepact, goed werkgeverschap en pensioen.

> Luister de podcast hier

Kennissessie
Voorafgaand aan de vorige Algemene Ledenvergadering van KBN hielden onze beleidsadviseur kennissessies over actuele thema's, waaronder koersvast werkgeverschap. Dit is een waardevolle aanvulling om te kijken, na het luisteren van de podcast!

Bekijk de kennissessie vanaf 1:18:00 via deze link.

Meer informatie over onderwijs & arbeidsmarkt of sociaal?
Neem contact op met Kelly van Toorenburg of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Vergroenen

Scheepsmotoren event 19 September - Landvast Alblasserdam

Wat kan ik nú doen om mijn scheepsaandrijving te vergroenen? Hoe kies ik de juiste Stage V-motor? Hoe kun je je schip verder vergroenen? Welke mogelijkheden zijn er om de verduurzaming te financieren? Welke regels komen af op de binnenvaart? De derde editie van het Scheepsmotoren Event geeft antwoord op deze vragen.

Inschrijven
Leden van KBN ontvangen 25% korting op een ticket met de code SME23KBN25% 

Aanmelden kan via deze link met de vermelding 'Vink het gewenste ticket aan en voer de kortingscode in onder de bezoekersgegevens in het VIP code veld.'
 

Interessante links

 
 

AGENDA

  • 28 t/m 30 augustus - Werkgroep RP Straatsburg
  • 29 augustus - Presentatie/herijking concept Goederenvervoeragenda (IenW)
  • 21 t/m 25 augustus - ADN Safety Committee in Genève
  • 12 september - Werkgroep IEN in Straatsburg
  • 16 september - CBOB: Binnenvaart Ontmoetingsdag (Info en aanmelden)
  • 18 september - CESNI/QM
  • 20 september - CESNI/QP/Crew
  • 21 september - CESNI/QP
  • 21 September - 3rd Industry Safety Day Platform Zero Incidents
  • 5 en 6 oktober - IVR 10e Colloquium Wenen
  • 13 oktober - CASS

Naar boven

 
 
 
Koninklijke Binnenvaart Nederland
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.koninklijkebinnenvaartnederland.nl

Niets uit deze nieuwsbrief mag zonder overleg met het KBN openbaar worden gemaakt.
U kunt hiervoor contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitschrijven uit de nieuwsbrief.
 Copyright © *|CURRENT_YEAR|*, Alle rechten voorbehouden.

KBN medewerkers en leden handelen volgens de Complianceregeling Mededinging.
*|REWARDS|* 
 
Twitter - KBN_tweets
LinkedIn - KBN
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website - KBN
Instagram - KBN