7 april 2022 - CBRB nieuwsbrief Nr. 14

Het CBRB is de toonaangevende werkgeversorganisatie voor alle sectoren in de binnenvaart en vervult een strategische rol.

Inhoudsopgave:

  1. Tijdelijke regeling tegemoetkoming Sociale Zekerheid voor Rijnvarenden
  2. Overzicht en inzicht in financiële maatregelen
  3. Werkzaamheden aan sluisdeuren Sluis Weurt: hinder voor scheepvaartverkeer
  4. Maritime Industry 2022 - 17 t/m 19 mei 2022
  5. Agenda
 
Twitter - CBRBtweets
LinkedIn - CBRB
YouTube - CBRBnieuws
RSS - CBRBnieuws
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website - CBRB
 

Tijdelijke regeling tegemoetkoming Sociale Zekerheid voor Rijnvarenden

De sociale zekerheid kent ingewikkelde regels, waarbij het in onze sector soms mis gaat. In de periode 2010-2016 is dit ook gebeurd en heeft een groep werknemers in zowel Nederland als Luxemburg premie sociale zekerheid betaald.

Op basis van de Rijnvarendenovereenkomst moeten ze alleen premies betalen in Nederland. Onder voorwaarden kunnen zij de premies die ten onrechte ter zake vaneen andere Rijnoeverstaat, dat wil zeggen Luxemburg, België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland op het loon zijn ingehouden, terugkrijgen. Bij het terugvorderen van de teveel betaalde premie is er nu als extra probleem dat sommige (voormalige) werkgevers inmiddels failliet zijn.

Deze problematiek heeft zich vooral in relatie met Luxemburg voorgedaan, waarbij Luxemburg de premie alleen terugbetaald aan de werkgever en die in veel gevallen failliet is en in veel gevallen ook de Luxemburgse termijn voor het aanvragen van premierestitutie is verstreken. Klik hier voor de precieze voorwaarden voor deze tegemoetkoming.
Wilt u problemen als deze voorkomen, zorg dan voor een A1-verklaring. Met deze verklaring (ook wel een certificate of coverage) bewijzen werkgever en werknemer in welk land de sociale verzekeringspremies worden betaald. U kunt de A1-verklaring opvragen bij de Sociale Verzekeringsbank

Naar boven

 

Overzicht en inzicht in financiële maatregelen

Vanaf 7 april ontvangen ondernemers van de Belastingdienst brieven met een overzicht van te betalen uitgestelde belasting. Vanaf 1 april moet weer voldaan worden aan alle nieuwe betalingsverplichtingen. Op 1 oktober 2022 begint het afbetalen van de belastingschuld, die tijdens het bijzonder uitstel is opgebouwd. De terugbetalingsregeling hiervoor is een termijn van 60 maanden.
 
Snel inzicht in uw financiële situatie
MKB-Nederland en VNO-NCW in samenwerking met het Ondernemersklankbord en de Kamer van Koophandel nemen gezamenlijk initiatief om ondernemers te helpen met het verkrijgen van goed inzicht in de financiële situatie van de onderneming.
De Toekomstcheck.nl biedt ondernemers snel inzicht in de liquiditeit van de onderneming voor de komende 12 maanden. Zo wordt duidelijk hoe het betalen van de uitgestelde belastingen hierin past. Bovendien hebben ondernemers te maken met sterk stijgende prijzen voor energie, brandstoffen en langere levertijden.
Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economie, Zaken en Klimaat.
 
Financiële regelingen en instanties
Veel ondernemers staan voor grote financiële uitdagingen door de gevolgen van COVID-19. CBRB wil leden ondersteunen om door te verwijzen naar de juiste regelingen en instanties. Via deze Infographic op ondernemen.nl zijn de instanties die ondernemers met geldzorgen helpen overzichtelijk in kaart gebracht.

Naar boven

 

Werkzaamheden aan sluisdeuren Sluis Weurt: hinder voor scheepvaartverkeer

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan sluis Weurt van 12 tot en met 28 april 2022. Daarnaast vindt onderhoud aan de sluisbruggen plaats van 28 april tot en met 8 mei. Voor zowel het scheepvaartverkeer als het wegverkeer brengen deze werkzaamheden hinder met zich mee.
 
Sluisbruggen
Als onderdeel van het groot onderhoud aan het gehele sluiscomplex Weurt vervangt Rijkswaterstaat de slijtlagen op de bruggen over de sluis. De sluisbruggen zijn daarom afgesloten voor gemotoriseerd wegverkeer dat gebruikmaakt van de Industrieweg / Van Heemstraweg in beide richtingen van donderdag 28 april tot en met zondag 8 mei. Er is een omleiding beschikbaar. Voor fietsers blijft steeds 1 van de 2 fietsstroken open. Tijdens deze werkzaamheden zijn er geen beperkingen voor de scheepvaart.
 
Westkolk
In de Westkolk van Sluis Weurt wordt de middelste hefdeur uit het sluishoofd gehesen voor renovatie elders. Daarna vervangt Rijkswaterstaat de geleiderails waarlangs deze deur op en neer beweegt en worden de uitklimladders vervangen. De Westkolk is hiervoor gestremd van dinsdag 12 april 7.00 uur tot en met vrijdag 22 april 2022 23.00 uur. Tijdens deze stremming is de Oostkolk beschikbaar voor de scheepvaart. Scheepvaartverkeer moet rekening houden met beperkte hinder.
 
Oostkolk
In de Oostkolk van Sluis Weurt wordt de middelste roldeur uit het sluishoofd gevaren voor renovatie in het deurendok van het sluiscomplex. Daarnaast vervangt Rijkswaterstaat de uitklimladders en vinden herstelwerkzaamheden plaats aan het hout van het remmingwerk waarmee schepen afremmen als ze de sluis naderen. De Oostkolk is hiervoor gestremd van zaterdag 23 april 7.00 uur tot en met donderdag 28 april 2022 23.00 uur. Tijdens deze stremming is de Westkolk beschikbaar voor de scheepvaart. Scheepvaartverkeer moet rekening houden met beperkte hinder.
 
Sluis Weurt
Sluis Weurt is de verbinding tussen het Maas-Waalkanaal en de Waal. Het complex bestaat uit 2 schutsluizen: de Oostkolk (aangelegd tussen 1923 en 1928) en de Westkolk (1975). Jaarlijks passeren circa 29.000 binnenvaartschepen sluiscomplex Weurt.
Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Rijkswaterstaat.

Naar boven

 

Maritime Industry 2022 - 17 t/m 19 mei 2022

In 2020 en 2021 ging Maritime Industry in Gorinchem niet door vanwege de maatregelen rond de coronapandemie. Nu alle coronamaatregelen zijn opgeheven, gaat Maritime Industry 2022 weer door op 17, 18 en 19 mei in de evenementenhal in Gorinchem. 

Maak u klaar om optimaal te netwerken tijdens hét complete platform voor de maritieme sector. Kom in een laagdrempelige sfeer in contact met 350 exposanten die samen de complete sector vertegenwoordigen in de Benelux. De exposanten bestaat uit partijen die werkzaam zijn in of voor de machinebouw, reparatie, voortstuwing, aandrijving, installatietechniek, elektrotechnische installaties, brandstoffen, verzekeringen en banken, veiligheid, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, handel en bevrachting, haven, infrastructuur, brancheorganisaties, media, interieurbouw, dienstverlening, scheepsbouw en afbouw.

Ook het CBRB zal samen met Koninklijke BLN-Schuttevaer, als Koninklijke Binnenvaart Nederland, deelnemen aan deze beurs. U kunt ons ontmoeten op stand H136.

Wilt u meer weten over het programma, registeren en praktische informatie? Kijk dan op de website van Maritime Industry 2022.
 
 

AGENDA

  • 14 april - FERM Port Cyber Café
  • 21 april - Multimodaal Transport Expo 2022 in Breda
  • 22 april - CTGG-dag 2022 in Leiden
  • 17 mei - IWT-Platform Secretaris Day
  • 17 t/m 19 mei - Maritime Industry 2022 in Gorinchem
  • 24 mei - SVA-congres 2022 in Rotterdam

Naar boven

 
 
 
Twitter - CBRBtweets
LinkedIn - CBRB
YouTube - CBRBnieuws
RSS - CBRBnieuws
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website - CBRB
 
Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart 
Vasteland 78 | 3011 BN  Rotterdam | tel:010-7989800
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | www.binnemnvaart.nl

Niets uit deze nieuwsbrief mag zonder overleg met het CBRB openbaar worden gemaakt.
U kunt hiervoor contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uitschrijven uit de nieuwsbrief.
 Copyright © *|CURRENT_YEAR|*, Alle rechten voorbehouden.

CBRB medewerkers en leden handelen volgens de CBRB Complianceregeling Mededinging.
*|REWARDS|*