Binnenvaartbranchevereniging van Nederland

Dit is de voormalige website van het CBRB

Download details

Q&A Nederlandse overgang naar Europese beroepskwalifica Q&A Nederlandse overgang naar Europese beroepskwalificaties HEET

Vanaf 18 januari 2022 gelden er uniforme voorwaarden voor de verkrijging en erkenning van beroepskwalificaties in de binnenvaart en ook voor dienstboekjes en het vaartijdenboek. De nieuwe voorschriften harmoniseren de kwalificaties en bevorderen de vergelijkbaarheid van opleidingen en examens. Ook de verschillende documenten worden geharmoniseerd.

Wat is de situatie in Nederland?
De richtlijn is niet rechtstreeks van toepassing in de lidstaten. Er zijn nationale voorschriften nodig om de richtlijn om te zetten in nationaal recht. Het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is hier nog mee bezig. In deze speciale Q&A hebben wij de eerste tien vragen met antwoord opgenomen over de Nederlandse overgangssituatie. 

Information
Aangemaakt 2022-01-18
Gewijzigd 2022-03-30
Versie:
Grootte 241.61 KB
Waardering
(0 stemmen)
Aangemaakt door Thomas Wermer
Gewijzigd door Thomas Wermer
Downloads 396
Licentie
Prijs

Koninklijke Binnenvaart Nederland is een feit. BLN en CBRB zijn gefuseerd tot dé binnenvaartbranchevereniging van Nederland.

De komende tijd wordt er gewerkt aan de verdere vormgeving van KBN.

Het contact en communicatie blijft voorlopig, zoals u gewend bent van BLN en/of CBRB. Bij vragen verzoeken wij u voor nu contact op te nemen met de locatie of personen waarmee u bekend bent. 

Op deze website vindt u alle inhoudelijke informatie over de dossiers. Klik hier voor het verhaal van KBN. 

SAMEN VOORTVAREND

Dossier Coronavirus: informatie voor binnenvaartondernemingen

Meldpunt Biobrandstoffen

Agenda

Geen evenementen